Asset management in de industrie

Asset management in de industrie

Asset management is het beheren van kapitaalintensieve (productie)installaties met als doel deze een optimale bijdrage te laten leveren aan het primaire proces. Hierbij moet een afweging worden gemaakt tussen beschikbaarheid, betrouwbaarheid, productiviteit, onderhoudbaarheid en bijbehorende kosten.

Structuur Asset management

Asset management heeft te maken met alle lagen binnen de organisatie via doelstellingen, processen, tools en acties. Onderstaande afbeelding is op basis van ISO 55000 voor Asset management.

Waarom goed Asset management

Goed Asset management maakt dat je de juiste informatie hebt om goede beslissingen te kunnen nemen op het gebied van onderhoud en projecten. Uiteindelijk verhoogt dit de prestatie van een plant en de return on investment, en verlaagt dit de risico’s van het productieproces. Asset management verhoogt dus in de eerste plaats het inzicht om de juiste prioriteiten en beslissingen te kunnen nemen. Daarnaast is een ander aspect de verbetercyclus binnen de organisatie om constant bezig te zijn met het verbeteren van het asset management.

Promaint en Asset management

Promaint levert diverse diensten die uw organisatie verder helpen in het Asset management (AM). We zijn gespecialiseerd in de volgende diensten:

  • Vertalen bedrijfsdoelstelling naar een praktische AM strategie met prestatie-indicatoren voor verschillende afdelingen
  • Opstellen processen met betrekking tot AM
  • Uitvoeren risico analyses
  • Inrichten beheersystemen en uniformeren data
  • Training op het gebied van AM, tools en processen