ONDERHOUDSCONTRACTEN

Bij het uitvoeren van het onderhoud door een externe partij zijn er vaak tegenstrijdige belangen. Zo wil de opdrachtgever met het onderhoud zijn installaties in optimale conditie houden tegen minimale kosten, terwijl een externe onderhoudspartij veelal commerciële organisaties zijn die een eigen winstmaximalisatie nastreven.

Om problemen te voorkomen dienen in een onderhoudscontract duidelijk en eenduidig de afspraken te worden vast gelegd. Er zijn meerdere oplossingen denkbaar om belangen van de opdrachtgever en opdrachtnemer te stroomlijnen. Grote financiële besparingen op onderhoudscontracten zijn hierbij mogelijk.

De gemaakte afspraken moeten vervolgens worden beheerd en gecontroleerd vanuit de interne organisatie. Hierbij spelen vragen zoals:

  • Welke contracten zijn afgesloten?
  • Welke informatie moet beschikbaar zijn?
  • Hoe kan deze informatie voor de interne organisatie beschikbaar worden gesteld?

Promaint heeft ruime ervaring met het optimaliseren van (service)contracten en contractmanagement. Daarnaast kan Promaint adviseren en begeleiding bieden bij aan- of uitbestedingsvraagstukken en assisteren bij het uitwerken van investeringsvraagstukken op basis van het ‘Life Cycle Costing’ principe.

Voor een aantal concrete voorbeelden kunt u hieronder verder lezen. Kunt u ook hulp gebruiken bij uw onderhoudsvraagstuk? Neem dan vooral contact op, wij staan u graag te woord.

Contractoptimalisatie

 


Realiseer een besparing van 15 tot 20% door optimalisatie van uw onderhoudscontracten. Optimalisatie van zowel kwantiteit als kwaliteit.

Lees hier meer informatie.

 

Procuremaint

Promaint heeft de kennis en ervaring om nieuwe onderhoudsovereenkomsten op te stellen of bestaande door te lichten op de onderhoudswerkzaamheden, voorwaarden, kosten, responstijden en actualiteit van wet- en regelgeving.

Bekijk hier onze oplossing.

Beheer en opstellen van onderhoudscontracten

Promaint heeft diverse organisatie ondersteund bij het opstellen en vervolgens beheren van onderhoudscontracten.

Lees hier het artikel.