Herinrichting en migratie naar Ultimo SaaS Azure

NIZO food research (NIZO) in Ede is een toonaangevende organisatie voor contractonderzoek binnen de foodsector. NIZO werkt in opdracht van zowel grote internationale bedrijven als start-ups aan de ontwikkeling van nieuwe, gezonde, duurzame, lekkere en betaalbare voedingsproducten en -ingredi├źnten. Door haar brede expertise in te zetten speelt NIZO een belangrijke rol bij het versnellen van innovaties en het op de markt brengen van nieuwe producten. NIZO heeft een R&D-centrum en pilot processing plant.

Voor het onderhoud aan de onderzoeksapparatuur in de laboratoria en de productieapparatuur in de pilot plant maakt NIZO van oudsher gebruik van Ultimo. Binnen NIZO bestond de behoefte om het assetmanagement systeem te optimaliseren.

In het verleden was er behoorlijk veel maatwerk/afwijkende configuratie in Ultimo ingebouwd. Een gedeelte hiervan werd niet meer gebruikt. In de nieuwere versies van Ultimo is een gedeelte van de functionaliteit die NIZO in het verleden had laten configureren al opgenomen in de standaard functionaliteit.

Na in eerste instantie naar de SaaS versie Ultimo gekeken te hebben kwam de wens naar voren om naar alternatieven te kijken. De licentiekosten werden een veelvoud van de kosten die NIZO voorheen maakte met de on-premise versie. Als onafhankelijk assetmanagement specialist heeft Promaint de alternatieven op een rijtje gezet inclusief de TCO inzichtelijk gemaakt.

Een kostentechnisch aantrekkelijk alternatief was TDOffice. Toen NIZO de intentie had om over te gaan op TDOffice kwam Ultimo alsnog met een aantrekkelijk aanbod.

Met behulp van Promaint is de bestaande configuratie van Ultimo vergeleken met de nieuwste versie. Hieruit zijn een beperkt aantal gewenste configuratiepunten naar voren gekomen. Deze zijn tijdens de migratie geïmplementeerd.

Promaint heeft NIZO begeleid bij de migratie naar Ultimo SaaS Azure en bij de bijbehorende configuratie. Daarbij is o.a. een format ingericht voor de opbouw van de boomstructuur en de codering van objecten. In dit proces zijn ook de stamgegevens, objecten, voorraadlocaties en artikelen opgeschoond. Tevens ondersteunt Promaint NIZO bij het gebruik van Ultimo met training en advies.