Ervaring werkstudent bij Promaint

Home » Ervaring werkstudent bij Promaint

Als werkstudent bij Promaint is mijn functie het “ondersteunen van de consultants”, maar wat houdt dit precies in? De functie is eigenlijk net zo breed als dat het klinkt. In het jaar dat ik nu bij Promaint werk heb ik allerlei dingen uitgewerkt voor veel verschillende klanten en vooral erg veel geleerd. Denk hierbij aan dingen als: het uitwerken van offertes, het maken van dashboardoverzichten voor data-visualisatie, het opzetten van een nieuwe e-learning website, het bijwerken van begrotingen en nog een hoop meer. Wat ik het leukste vind aan het werk bij Promaint is dat ik veel van de kennis die ik tijdens mijn opleiding (Technische Bedrijfskunde) opgedaan heb kan toepassen. Ook heb ik vaak heel veel vrijheid om mijn eigen draai aan dingen te geven, omdat er vaak geen vaste manier is om dingen te doen. Zelf meedenken in de problemen en input leveren wordt sterk aangemoedigd, waardoor ik aan het eind van een project ook trots kan zijn op het resultaat. Dit zorgt er voor dat het werk niet snel saai wordt.

Omdat ik samenwerk met verschillende consultants, met (zeer) verschillende persoonlijkheden en werkwijzen, zijn de taken die ik krijgt vaak erg verschillend. Soms is er nog niks behalve een vaag idee over wat er uiteindelijk moet uitkomen, andere keren is er al een opzet en moet er enkel nog wat uitgewerkt worden. Het project wat ik zelf heel leuk vond ging over het opzetten van een data-visualisatie dashboard in Qlikview. Het leuke aan dit projecten was dat ik hier eigenlijk nog niks van af wist, zowel van de tool als van het achterliggende idee. Samen met een van de consultants heb ik me toen de tool eigen gemaakt en zijn we samen gaan kijken welke data wel of niet relevant is en hoe we deze konden manipuleren en weergeven. Uiteindelijk ben ik dus van start tot eind betrokken geweest bij dit project.

Wat ik ook erg fijn vind is de vrijheid in het inplannen van mijn uren, deze is namelijk erg groot. Volgende week tentamens? Geen probleem als ik aangeef dat ik die week liever niet wil werken. Al met al heb ik in het afgelopen jaar bij Promaint veel verschillende taken uitgevoerd, veel geleerd en me geen moment verveeld.

Bart de Bie