Risk management training; camaliteitenbingo

Leer risicogebaseerd onderhoud voeren

Jaar ervaring met risicomanagement
0 +
Organisaties reeds getraind
0 +
Organisaties geholpen met risico analyse
0 +

Risk management training, calamiteitenbingo

Bent u gestart of wil u net gaan starten met het voeren van risicogebaseerd onderhoud? 

Dan is deze risk management training geschikt voor u. Promaint geeft trainingen over risicomanagement en leert u of uw werknemers de juiste denkwijze te creëren om risicogebaseerd onderhoud toe te passen. 

Risicomanagement gaat over het inschatten van risico’s, het bepalen van de benodigde beheersmaatregelen en het borgen van deze maatregelen. Risico’s worden bepaald door de kans van optreden van een gebeurtenis en het effect van deze gebeurtenis.

Tijdens de Risk Management Training wordt de afweging tussen kosten en prestaties gemaakt

Met behulp van de beheersmaatregelen kunnen risico’s worden verkleind. Echter kunnen risico’s nooit volledig worden weggenomen en speelt het beschikbare budget een belangrijke rol bij het bepalen van beheersmaatregelen. Het draait om de balans tussen risico’s, kosten en prestaties. 

Calamiteitenbingo

Eén van de belangrijke pijlers van risicogebaseerd onderhoud is de bewustwording van medewerkers om te gaan denken in risico’s. Met de risk management training moet juist deze bewustwording over risico’s en het bepalen van de juiste beheersmaatregelen worden gecreëerd. Om deze bewustwording te stimuleren bij de medewerkers heeft Promaint een uniek spel ontwikkeld: de calamiteitenbingo! In deze interactieve spelvorm gaan deelnemers zelf aan de slag met de principes van risicomanagement. Zo gaan de deelnemers aan de slag met de kansen en effecten van risico’s en het bepalen van beheersmaatregelen, rekening houdende met het budget.

Wij hebben al meer dan 25 bedrijven getraind en meer dan 17 jaar ervaring met risicomanagement. Zet samen met Promaint de eerste stap naar risicogestuurd onderhoud!

Promaint gebruikt de bingo methodiek gedurende de risk management training

Voor wie is de risk management training bedoeld?

De calamiteitenbingo is bedoeld voor alle lagen van de organisatie, van monteurs tot management. Bij uitstek is de training geschikt voor: 
  • Organisaties die net (willen) starten met risicomanagement
  • Creëren van bewustwording bij medewerkers
  • Combinatie met een strategie-of heidag
  • Combinatie met een masterclass of training in risicomanagement of risicogebaseerd onderhoud

Waarom kiezen voor Promaint?

Promaint heeft reeds veel trainingen over risicomanagement gegeven; 

De Calamiteitenbingo wordt door alle deelnemers als leuk en leerzaam ervaren;

Promaint heeft de afgelopen jaren een database opgebouwd met diverse best practices, die ook voor uw organisatie gebruikt kunnen worden; 

Er worden gekwalificeerde trainers ingezet die ruime ervaring hebben met het uitvoeren van diverse projecten omtrent risicomanagement;

Gedurende de training kan Promaint, indien daar behoefte aan is, adviezen verstrekken rondom
onderhoud gerelateerde vraagstukken.

promaint-179

Beter worden in risico-gebaseerd onderhoud?

Bespreek samen met een expert van Promaint tijdens een vrijblijvend adviesgesprek hoe wij maximaal resultaat voor u kunnen realiseren.