Training gebruik onderhoudsbeheersysteem

Haalt u het maximale uit uw onderhoudsbeheersysteem?

Technici houden vaak niet van administratief werk. Dat is begrijpelijk, maar soms ook onoverkomelijk. Vaak blijkt echter dat administratief werk onnodig moeilijk en tijdrovend wordt doordat men de werking van het systeem niet goed kent.

Training

Om medewerkers te ondersteunen kan een training erg waardevol zijn. Deze training bestaat uit een aantal sessies en gaat niet alleen over hoe het onderhoudsbeheersysteem technisch inhoudelijk werkt, maar vindt aansluiting op de werkprocessen van de afdeling. Medewerkers krijgen te zien hoe zij hun specifieke werkproces het meest eenvoudig kunnen uitvoeren. De nadruk ligt daardoor niet op wat het systeem kan, maar juist op wat de medewerkers ermee kunnen.

Tips & Tricks

Praktische tips die tijdens de training worden behandeld zijn van grote toegevoegde waarde, denk hierbij aan:

  •        Creëren van eenvoudige overzichten van werkzaamheden of installaties
  •        Zoekfuncties en filters
  •        Gebruik van sneltoetsen
  •        Eenvoudig koppelen van documenten
  •        Bulkbewerkingen/groepswijzigingen

Handleidingen

Bij de trainingen worden handleidingen opgesteld, die aansluiten op het trainingsprogramma. Ook hier geldt dat enerzijds beschreven staat hoe het systeem werkt, maar anderzijds vooral ook hoe de afdeling werkt (ondersteund met beelden uit het door de organisatie gebruikte systeem). De handleidingen vinden daarmee aansluiting op de manier van werken van de betreffende afdeling. Na afloop van de training kunnen de handleidingen als naslagwerk worden gebruikt.

Cases

Wanneer het betreffende werkproces in het onderhoudsbeheersysteem samen is doorlopen krijgen de deelnemers een aantal cases voorgeschoteld waarmee zij zelf kunnen oefenen. De handleiding kunnen zij als hulp ernaast houden. Hiermee komen eventuele pijnpunten tijdens de trainingssessie al naar boven, zodat ze direct in groepsverband besproken kunnen worden.

 

Na afloop van de training kunnen uw medewerkers vol vertrouwen zelf aan de slag!