Training gebruik onderhoudsbeheersysteem

Haal het maximale uit uw onderhoudsbeheersysteem

Bedrijven getraind
0 +
OBS geïmplementeerd/ geoptimaliseerd
0 +
Jaar ervaring met onderhoudssystemen
0 +

Training gebruik onderhoudsbeheersyteem

Haalt u het maximale uit uw onderhoudsbeheersysteem?

Technici houden vaak niet van administratief werk. Dat is begrijpelijk, maar soms ook onoverkomelijk. Vaak blijkt echter dat administratief werk onnodig moeilijk en tijdrovend wordt doordat men de werking van het onderhoudsbeheersysteem niet goed kent. Om medewerkers te ondersteunen kan een training erg waardevol zijn. 

Promaint geeft trainingen over het gebruik van onderhoudsbeheersystemen. Wij hebben al meer dan 25 bedrijven getraind en hebben meer dan 15 jaar ervaring met het selecteren, implementeren en optimaliseren van onderhoudsbeheersystemen. De training bestaat uit een aantal sessies en gaat niet alleen over hoe het onderhoudsbeheersysteem technisch inhoudelijk werkt, maar vindt aansluiting op de werkprocessen van de afdeling. Medewerkers krijgen te zien hoe zij hun specifieke werkproces het meest eenvoudig kunnen uitvoeren. De nadruk ligt daardoor niet op wat het systeem kan, maar juist op wat de medewerkers nodig hebben om ermee te werken.

Hoe ziet de training eruit?

Voor de trainingen worden er handleidingen opgesteld, die aansluiten op het trainingsprogramma. Hierbij geldt dat enerzijds beschreven staat hoe het systeem werkt, maar anderzijds vooral ook hoe de afdeling werkt (ondersteund met beelden uit het door de organisatie gebruikte systeem). De handleidingen vinden daarmee aansluiting op de manier van werken van de betreffende afdeling. Na afloop van de training kunnen de handleidingen als naslagwerk worden gebruikt.

Wanneer het betreffende werkproces in het onderhoudsbeheersysteem samen is doorlopen krijgen de deelnemers als laatst een aantal cases voorgeschoteld waarmee zij zelf kunnen oefenen. De handleiding kunnen zij als hulp ernaast houden. Hiermee komen eventuele pijnpunten tijdens de trainingssessie al naar boven, zodat ze direct in groepsverband besproken kunnen worden.

Om de werknemers te laten zien hoe ze hun werkproces het meest eenvoudig kunnen uitvoeren worden er als eerst een aantal tips & tricks gegeven. Dit zijn tips & tricks die in de praktijk erg waardevol zijn gebleken. Denk hierbij tips & tricks zoals: 

  • Creëren van eenvoudige overzichten van werkzaamheden of installaties
  • Zoekfuncties en filters
  • Gebruik van sneltoetsen
  • Eenvoudig koppelen van documenten
  • Bulkbewerkingen/groepswijzigingen

Afhankelijk van de wensen van de klant kan er na afloop ook nog worden voorzien in training/begeleiding on the job.

Waarom kiezen voor Promaint?

Promaint heeft reeds veel trainingen over het gebruik van onderhoudsbeheersystemen gegeven;

Promaint heeft de afgelopen jaren een database opgebouwd met diverse best practices, die ook voor uw organisatie gebruikt kunnen worden; 

Er worden gekwalificeerde trainers ingezet die ruime ervaring hebben met het selecteren, implementeren en optimaliseren van onderhoudsbeheersystemen; 

Gedurende de training kan Promaint, indien daar behoefte aan is, adviezen verstrekken rondom
onderhoud gerelateerde vraagstukken.

promaint-111

Starten met het maximale uit uw onderhoudsbeheersysteem halen?

Bespreek samen met een expert van Promaint tijdens een vrijblijvend adviesgesprek hoe wij maximaal resultaat voor u kunnen realiseren.