Pakketselectie

Onderhoudsbeheersystemen

Voor een onderhoudsorganisatie is een onderhoudsbeheersysteem een onmisbare tool voor het registreren van assets en (onderhouds)werkorders en het borgen en beheren van werkprocessen en informatie. Er zijn echter zeer veel verschillende pakketten op de markt waardoor het lastig kan zijn het pakket te vinden dat het beste aansluit bij uw bedrijf en werkprocessen. Naast verschillende functionaliteiten moet u ook keuzes maken in de manier van beheer en configuratiemogelijkheden, niet alleen voor nu maar ook in de toekomst.

Het belang van een goed passend systeem

Een onderhoudsbeheersysteem moet uw bedrijfsproces ondersteunen en geen onnodig werk veroorzaken. Aan de andere kant kan investering in het registreren van informatie wel veel inzicht geven in de werkprocessen en prestaties van de onderhoudsorganisatie en de installaties. Een goed passend systeem doet dit zo goed mogelijk binnen uw financiële kader.

De keuze voor een onderhoudsbeheersysteem is er één voor de lange termijn. Hierbij is het belangrijk dat de juiste informatie op het juiste moment voor de juiste persoon beschikbaar is. Op deze manier optimaliseert u uw werkproces en verdient u uw investering terug. Daarnaast kan een onderhoudsbeheersysteem zaken die nodig zijn voor certificering en wetgeving borgen. Bij beide zaken geldt dat de gebruiksvriendelijkheid een belangrijke factor is om goed gebruik te stimuleren.

Pakketselectie

Promaint heeft ervaring met veel onderhoudsbeheersystemen en hun toepassing bij verschillende bedrijven. Hierdoor kennen we veel mogelijkheden en onmogelijkheden van diverse onderhoudsbeheersystemen. Om het juiste pakket te kiezen en te focussen op die punten die voor uw bedrijf relevant zijn, heeft Promaint een case ontwikkeld die uw wensen inzichtelijk maakt en het gemakkelijk maakt verschillende pakketten te vergelijken. Dit geeft u handvaten om de juiste keuze te maken.

schema pakketselectieVoorbeeld van een beoordeling van systemen op functionaliteiten

Naast pakketselectie heeft Promaint ook veel ervaring met de implementatie van verschillende pakketten. Hierdoor kunnen we niet alleen goed inschatten wat de impact zal zijn van een pakketaanschaf, maar u ook ondersteunen in het vervolgtraject.