25 september: Ultimo Inspiratiesessie Waterwereld

Home » 25 september: Ultimo Inspiratiesessie Waterwereld

Op 25 september deelt Damon Visser zijn visie op integraal beheer in de waterwereld graag met u tijdens zijn presentatie tijdens de Ultimo inspiratiesessie Waterwereld.


De Ultimo Inspiratiesessies zijn inmiddels een begrip. Ook in 2018 organiseren wij daarom weer een nieuwe reeks, kleinschalige klantbijeenkomsten met thematische of branche specifieke insteek. Op dinsdag 25 september wordt de Inspiratiesessie voor de Waterwereld georganiseerd.

Nieuwe inzichten en ideeën

Bent u werkzaam voor een waterschap, drinkwaterbedrijf, Rijkswaterstaat of een vergelijkbare organisatie? Dan bent u van harte welkom op de Inspiratiesessie Waterwereld. Maakt u al gebruik van één van onze softwareproducten? Laat u dan tijdens de Inspiratiesessie volledig bijpraten over de laatste ontwikkelingen of doe nieuwe inzichten en ideeën op. Maar ook als u Ultimo nog niet gebruikt, is de Ultimo Inspiratiesessie een uitgelezen mogelijkheid om in contact te komen met vakgenoten, te netwerken en te beoordelen of de Ultimo software een toegevoegde waarde voor uw organisatie is. De Inspiratiesessie wordt georganiseerd bij Ultimo Software Solutions in Nunspeet en vindt plaats in de middag. Uiteraard zorgen wij ervoor dat het u aan niks zal ontbreken.

Een blik op het programma

Een veelvoud aan actuele thema’s zullen, onder andere aan de hand van aansprekende praktijkcases, de revue passeren. Tijdens de lunch en afsluitende borrel is er bovendien uitgebreid de mogelijkheid om te netwerken en op individuele basis kennis en ervaringen uit te wisselen. Bekijk hieronder het inspirerende programma!

Activiteit

Vanaf 12:45 uur ontvangst met lunch
Vanaf 12:45 uur bent u van harte welkom bij Ultimo in Nunspeet. Er staat een uitgebreide lunch voor u klaar. Tijdens de lunch kunt u, naast onze medewerkers gelijk vakgenoten ontmoeten.
Opening Inspiratiesessie Waterwereld om 13:30 uur
Jacob-Jan van der Spek heet u van harte welkom bij de Ultimo Inspiratiesessie.
Integraal Asset Management: Het gebruik van Ultimo bij Hoogheemraadschap van Rijnland
Duizenden assets zorgen er dagelijks voor dat de 1,3 miljoen inwoners binnen het werkgebied van Hoogheemraadschap van Rijnland droge voeten houden en van schoon water kunnen genieten. Gedegen én professioneel asset management is een absolute vereiste om dit te kunnen garanderen. Juist op dit vlak viel er nog veel winst te behalen. Er is een kwaliteitsinjectie gegeven aan het onderhoud en het professionaliseren van het asset management, waarbij Ultimo een belangrijke rol heeft vervuld. Waar staat het Hoogheemraadschap momenteel? Waarvoor wordt Ultimo ingezet en wat heeft Ultimo hen tot nu toe opgeleverd? U hoort het van Peter van Leijenhorst.
De visie van Promaint op integraal beheer bij de waterwereld
Promaint is sinds 2007 actief in het maintenance vakgebied en heeft zodoende een uitgebreide expertise opgebouwd. Promaint geeft onafhankelijk advies, maar richt zich ook op de realisatie en implementatie van verbeteringen binnen de maintenance-organisatie en bijbehorende systemen. Vanuit hun ervaring hebben ze een duidelijke visie ontwikkeld op het gebied van integraal beheer bij de waterwereld. Damon Visser deelt deze visie graag met u tijdens zijn presentatie.
Koffiepauze
Neem tijdens de koffiepauze uitgebreid de tijd om uw ervaringen te delen met vakgenoten, of schiet één van onze medewerkers aan voor het beantwoorden van uw vragen.
Gegevens over uw assets in kaart gebracht
Een kaart verbindt mensen, waar ze ook zijn. Door te werken met dezelfde kaart heeft iedereen hetzelfde beeld. Dankzij het inzicht dat kaarten en geografische analyses geven, is het mogelijk een verschil te maken. Organisaties onthullen de kracht van hun data en maken zichzelf slimmer met het geografisch informatiesysteem (GIS) van Esri: het ArcGIS-platform.
Condities en kosten inzichtelijk door module Lange Termijn Asset Planning
Hoogheemraadschap van Rijnland beschikt over de module Lange Termijn Asset Planning om, zowel financieel als technisch, goed onderbouwde keuzes te maken op het gebied van asset management en de levensduur van assets te verlengen. Dankzij de module kan het waterschap nu makkelijker antwoord geven op belangrijke vragen als: welke assets hebben we, wat is de huidige conditie en levensduur van deze assets en wanneer worden we geconfronteerd met nieuwe investeringen? De software heeft de oude Excelsheets vervangen, wat heeft geresulteerd in meer inzicht en overzicht in het complete areaal en de mogelijke risico’s. Benieuwd naar de voordelen en ervaringen van het waterschap? Koen Mooij vertelt u er alles over tijdens deze presentatie.
Ultimo Features & Roadmap
De Ultimo software is volop in ontwikkeling. Lubert Gerrits geeft u een overzicht van de meest recente doorontwikkelingen in de software.Volledig internationaal werken met Ultimo
Het is zover: u kunt volledig internationaal werken met de Ultimo software. Er zijn en worden geweldige ontwikkelingen doorgevoerd, waardoor er in de software rekening wordt gehouden met meerdere valuta, tijdzones en talen. Tijdens de inspiratiesessies krijgt u een uitgebreide toelichting op de mogelijkheden.Nog makkelijker werken met Ultimo
Natuurlijk zijn wij altijd op zoek naar manieren om het werken met Ultimo nog verder te vereenvoudigen. Ook op dat vlak is er achter de schermen hard gewerkt aan de software. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Reporting – Til uw rapportages naar een nog hoger niveau met de nieuwe rapportage-mogelijkheden. Het wordt mogelijk om op een flexibele en eenvoudige manier rapportages naar behoefte samen te stellen, rechtstreeks vanuit Ultimo.
  • Asset Planner – Het fysieke planbord is gedigitaliseerd. Met de Asset Planner heeft u alle onderhoudswerkzaamheden (Periodiek Onderhoud, Correctief Onderhoud, nog niet gepland onderhoud, etc.) in één grafisch overzicht gebundeld en inzichtelijk.
  • Kanban – Al uw activiteiten in één overzicht inzichtelijk en de mogelijkheid om door middel van drag and drop activiteiten te verplaatsen.
  • Starten vanaf de selectielijst – Verminder het aantal ‘klikken’ in Ultimo door een selectielijst naar keuze als startscherm in te stellen.
  • Kosten en uren prognose – Handige functionaliteit bij het opstellen van uw budgetten! Met deze nieuwe functionaliteit is het mogelijk om de verwachte investering in zowel uren als kosten inzichtelijk te maken. Er wordt hierbij rekening gehouden met zowel historie als toekomst.
 • Plotplans/grafische weergave – Door middel van deze functionaliteit kunt u op een afbeelding (bijvoorbeeld een plattegrond, of een foto van een pand) belangrijke punten markeren, zoals een asset of procesfunctie. Vervolgens heeft u direct (geo)grafisch inzicht in bijvoorbeeld uw actieve werkvergunningen. U ziet direct waar er aan werkzaamheden met een werkvergunning wordt gewerkt en of het een werkgunning met hoog of laag risico betreft.
Afsluiting & netwerkborrel om 16:15 uur
Na alle informatie en inspiratie die u vandaag heeft opgedaan, krijgt u uitgebreid de gelegenheid om met elkaar te netwerken. Ook dan staan onze partners en medewerkers natuurlijk graag voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden.