SOFTWARE

Complexiteit speelt een steeds grotere rol in organisaties. In het verleden konden organisaties vertrouwen op de vakkennis en ervaring van haar medewerkers. Jarenlange ervaring van de (technische) medewerkers met de installatie stond min of meer garant voor goed en veilig onderhoud.

Installaties worden complexer en informatie “in de hoofden” verdwijnt door groter verloop en kortere dienstverbanden. Daarnaast gelden steeds strengere eisen vanuit toezichthoudende instellingen waardoor zowel interne als externe verantwoording een steeds grotere rol speelt.

Een goed gekozen en ingericht onderhoudsbeheersysteem (OBS) biedt de oplossing om effectief met deze toenemende complexiteit om te gaan. Tevens maakt het processen gestroomlijnder en biedt waardevolle inzichten voor verbetering van de organisatie.

In praktijk wordt werken vanuit een OBS echter vaak als administratieve last gezien en blijven de grootste voordelen onbenut. Gelukkig kan dit worden voorkomen door goede pakketselectie, implementatie en training. Ook bij bestaande pakketten kan veel winst behaald worden door het verbeteren van de inrichting of door het toevoegen van datavisualisatie middels dashboards.

Voor een aantal concrete voorbeelden kunt u hieronder verder lezen. Kunt u ook hulp gebruiken bij uw onderhoudsvraagstuk? Neem dan vooral contact op, wij staan u graag te woord.

Inrichten onderhoudsbeheersysteem

Een goede inrichting van het onderhoudsbeheersysteem (OBS) is essentieel om alle voordelen van het systeem te benutten. Met het stappenplan van Promaint is succes gegarandeerd.

Klik hier voor meer informatie.

Pakketselectie

pakketselectie 2

Het vinden van het juiste onderhoudsbeheersysteem voor uw organisatie kan lastig zijn door de vele verschillende pakketten op de markt. Promaint helpt u graag bij het kiezen van het juiste pakket.

Klik hier voor meer informatie.

Visualisatie geeft data betekenis

Visualisatie geeft data betekenis

In het onderhoudsbeheersysteem (OBS) of facilitair management informatiesysteem (FMIS) wordt een grote hoeveelheid data verzameld. Met een goed ingericht dashboard vertaalt u deze data direct naar de gewenste KPI's.

Klik hier voor meer informatie.

Overstap naar nieuwste versie Ultimo

Ultimo De overstap naar de nieuwste versie van Ultimo is een goed moment om ook naar de werkstroomprocessen in uw organisatie te kijken en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie.

Datagebruik binnen onderhoud

Binnen de onderhoudswereld zijn veel bedrijven bezig met het verkrijgen van meer data en het sturen op data. Een doel hiervan is inzicht verkrijgen in de gebeurtenissen.

Klik hier voor meer informatie.

Gebruikertraining onderhoudsbeheer-systeem

header11 Het gebruik van een onderhoudsbeheersysteem is in diverse branches een toegevoegde waarde. Veel bedrijven en instellingen zijn de afgelopen jaren dan ook in toenemende mate gaan werken met softwaretoepassingen. Promaint kan u trainen in het gebruik van deze toepassingen. Klik hier voor meer informatie.

CASES

Pakketselectie en implementatie van een EAM

doc-kaas Het kiezen van het juiste Enterprise Asset Management systeem (EAM), ook wel onderhoudsbeheersysteem genoemd, passend bij uw wensen, is vaak een uitdaging. Klik hier voor meer informatie.